Nyårshelgen & Påsk


Nyårshelgen är mycket speciell för många hundar, liksom Påskhelgen och Valborg, beroende på var man bor. Det är många hundar som drabbas av extrema rädslor, hög stress, panik och ibland även chock. Under dessa omständigheter bör hunden vara tillsammans med husse & matte på en plats fri från raketer och smällare. Hunden skall absolut inte vara i en helt ny miljö, med främmande hundar och människor i en sådan situation. Vi på MM Hund har därför högre krav på dig som ägare, om du har en hund med rädslor el liknande, och där hunden skall bo hos oss över nyår/påsk (valborg).

I många städer är dessa tider ett stort problem för hundar och hundägare i flera veckor, både före och efter Nyår, samt runt Påsk och ibland Valborg. Vi vill därför påpeka att hundar som redan råkat ut för raketer mm och redan blivit rädda/stressade när de kommer till oss - de hundarna kommer till oss med sämsta tänkbara förutsättningar. Att byta miljö för en rädd och stressad hund, kan ofta göra problemen värre. Vår rekommendation är att hunden kommer till oss i god tid innan dessa högtidsdagar.

Hos oss på MM Hund är vi relativt förskonade från smällare och raketer över nyår, påsk och Valborg. Det är inte helt fritt från detta obehag, men vi har betydligt mindre problem med detta i vår närhet.
 

Glädjande nog har MM Hund stor efterfrågan på platser över nyår! Det tar vi som ett gott betyg från hundägare som lämnar sina hundar till oss i en svår situation.

Under nyårshelgen tar vi endast emot hundar som varit hos oss tidigare, eller är inskolade under en längre tid. Detta för att ge samtliga gästhundar en ärlig chans att må bra hos oss.
 

Rädda och stressade hundar SKALL under minst en vecka (gärna två veckor) ges någon form av lugnande, innan de kommer till oss. Rådgör med din veterinär. Det finns flera receptfria möjligheter för dessa hundar. Vissa hundar behöver dock få medicin utskriven.

Vi på MM Hund har goda erfarenheter av Calmex, Zylkene & Thundershirt. Gärna i kombination. Både egna hundar och gästhundar har vid olika tillfällen svarat bra, eller mycket bra på detta. OBS! Inget av detta tar bort rädslorna, men dämpar ångesten och rädslorna, samt att hundarna ofta återgår till normalt tillstånd mycket snabbare.

Bokning av pensionatsplats där nyår ingår, eller endast över nyårshelgen:
  -  Hela kostnaden för nyårshelgen betalas vid bokningen. Ingen återbetalning sker vid avbokning.

  -  Lämning av hunden skall ske senast kl 13.00 den 31 december.
  -  Hämtning kan ske tidigast kl 12.00 den 1 januari

Påskhelgen och Valborg - Ordinarie bokningsrutiner och återbetalning enligt gällande Pensionatsavtal.

 

 


Copyright © MM Hund